După o perioadă de  secetă de 4 ani, România a cucerit aurul la Campionatele Europene de gimnastică de la Bruxelles, devansând Rusia și Italia. Cele 5 gimnaste, antrenate de  Octavian Belu și Mariana Bitang, care au reușit să evolueze la cel mai înalt nivel și sムurce pe prima treaptムa podiumului sunt: Cătălina Ponor, Sandra Izbasa, Larisa Iordache ,Raluca Haidu și Diana Bulimar.

Fetele au condus finala de la un capăt la altul obținând un total de 176.288 puncte. Vicecampioană europeană a ieșit Rusia cu un total de 175.536 puncte, iar  ultimul loc al podiumului a fost ocupat de Italia, cu 171.430 de pncte. România  a mai obținut două medalii de  bronz  la junioare , în primele zile ale campionatului. Campionatul european se desfășoară și duminică,disputându-se  finalele la junioare și senioare ,unde vom fi reprezentați de: Alina Stănilăƒ-sărituri,Andreea Munteanu- bârnă și sol, Silvia Zarzu-sărituri, Cătălina Ponor- bârn㠃, sol, Sandra Izbașă- sărituri, Larisa Iordache- bârnă , sol și paralele.

Această medalie de  aur ne dă speranță și încredere pentru cea mai importantă competiție a anului: Jocurile Olimpice 2012, care se desfășoară peste trei luni la Londra, unde suntem convinși că putem cuceri  aurul olimpic și să redevenim campioni mondiali!

 

Iluț Ioan