Îmi face o deosebită plăcere să vă prezint una dintre talentele românești care a reușit să se integreze cu ușurință în cadrul comunității din Bologna: Fekete Diana – Edina vine din orașul Carei, județul Satu Mare și are 22 de ani. A terminat Facultatea de Studii Europene și Relații Internaționale în cadrul Universitații Babeș Bolyai Cluj -Napoca.
Pasiunea ei pentru muzică a început încă de la o vârstă fragedă, la 10 ani, când mama ei a înscris-o la un Club de muzică ușoară “Clubul Elevilor”: „Începând cu acea zi, viața mea s-a schimbat, deoarece a fost prima dată când am ținut în mâna un microfon, a fost prima dată când am cântat pe o scenă și a fost prima dată când am cântat cu o formație atât de numeroasă.”
A participat și a câștigat la numeroase concursuri naționale, cum ar fi „Ursulețul de aur”, „Mamaia Copiilor”, iar cea mai mare realizare în domeniul muzicii a fost concursul televizat „Megastar” unde a reușit să ajungă până în semifinală.
A venit în Bologna în luna august 2011. Într-o perioadă scurtă de timp, la sugestia unui prieten a întâlnit un grup de muzică folk multietnic care se numește „Ensemble du Sud”:
„De la prima întâlnire m-am simțit foarte bine cu ei, am cântat împreună, a fost a zi minunată, plină de energie si muzică. De atunci cântam împreună la concerte și promovăm muzica multietnică, mesajul nostru fiind unul foarte clar: nu contează ce naționalitate avem…toți suntem la fel și ne place muzica!
La primul nostru concert împreună am cântat și piesa Zig Zagga a Loredanei Groza, iar reacția publicului a fost „ bis bis bis…!!!!”, oamenii au cerut bis de două ori, iar noi am fost încântați de această reacție și am reușit să vindem din Cd-urile cu melodiile noastre .”
Grupul și-a început cariera din 2010 și momentan sunt cunoscuți doar în zona Emilia Romagna. Sunt ambițioși și doresc sa se facă cunoscuți prin concerte, publicitate și internet să promoveze formația și în alte țări. În acest sens au realizat un concert live care a fost filmat pentru a surprinde și reacția publicului pentru un videoclip de prezentare. De când s-a alăturat formației, Diana Fekete a participat la numeroase evenimente, a înregistrat împreună cu ei piesa „Zig zagga”, iar acum lucrează la noul Cd care va conține și piese românești: „Cea mai mare satisfacție a noastră este reacția publicului și plăcerea de a cânta împreună pe scenă.”

Daniel Bârsan