Grupul Folcloric “Dor Românesc” își reîncepe activitatea. Doamna Albu Elena-Rodica invită pe toți cei vor să învețe dansurile populare românești, să-și facă prieteni noi, să redescopere tradițiile românești. Repetițiile au loc la Centrul cultural Zonarelli, Via G.a.Sacco 14, Bologna în fiecare luni și joi de la orele 20,30.

În 2011, Albu Elena-Rodica a înfiinţat la Bologna un grup folcloric numit “Dor Românesc” cu care doreşte să facă cunoscute tradiţiile, cultura şi arta româneasca. “Vrem să redescoperim toate obiceiurile şi tradiţiile din toate zonele din România, să facem expoziţii de artizanat, cursuri de broderie, cursuri de dansuri populare pentru copii şi adulţi, cursuri de bucătărie românească. Aşa cum suntem una dintre cele mai relevante comunităţi din Bologna, dorim să demonstrăm cine suntem cu adevărat, care este cultura noastră şi obiceiurile atât de frumoase de acasă din România.”
Grupul “Dor Românesc” a participat și a organizat numeroase spectacole de-a lungul anului trecut, au reușit să adune multe persoane din Bologna și împrejurimi la petrecerile românești.

Se caută instrumentiști care doresc să colaboreze și să participe la viitoarele spectacole alături de grup.

Pentru mai multe informații sunați la numărul: 389.1270856 (Albu Rodica)
rodicaelena.albu@facebook.com