Manuela Manolache a absolvit liceul de artă “O. Bancila” din Iași și Universitatea de Stat a Artelor din Chișinău. Până la începutul anului 2004 a fost profesoară de muzică în cadrul unui colegiu din România. “Am plecat doar pentru trei luni și nu m-am gândit ca voi rămâne în Italia”.

Pasionată de muzică, agenda sa a adunat multe concerte și premii, câștigate la festivaluri naționale și internaționale. În 1989 Manuela a participat la Cântarea României unde a câștigat trei premii întâi ca solist de muzică ușoară și un premiul al treilea pentru flaut. Anul 1993 i-a adus premiul al doilea în concursul Rampa de lansare de la Suceava. Un an mai târziu primește Premiul Special în cadrul Festivalului Național de Muzică Ușoară Floare de colț (Câmpulung Moldovenesc). Manuela a fost pe punctul de a participa la Festivalul International Cerbul De Aur 2009, dar din cauza unor neînțelegeri a renunțat.

În Italia a participat la mai multe festivaluri, în 2006 la selecția festivalului Lago di Garda și Live Songs Festival, iar în 2008 la Kantofestival (Milano) s-a calificat pentru festivalul “Saint-Vincent”, unde a ajuns în finala cu o piesă comupusă de Cristian Faur, intitulată “Never Say Goodbye”.

Din noiembrie 2007 cântă împreună cu orchestra “I Diamanti” pentru că scena este locul unde se simte împlinită. Repertoriul orchestrei “I Diamanti” conține piese de aproape toate genurile muzicale: de la muzica tradițională  italiană până la cea modernă internațională. Orchestra interpretează și valsuri, mazurca, polca, tango, passo doble, cha-cha, salsa, merengue, mambo, boogie, rock-roll, disco, dance… spre încântarea publicului.
Cea mai mare reușită profesională de până acum o consideră concertul pentru campionul mondial la motociclism, Marco Simoncelli, unde Manuela și orchestra “I Diamanti” au deschis spectacolul în fața a 5000 de spectatori și care a fost transmis de 21 de televiziuni.

Manuela Manolache a lansat în Italia două albume, ca solistă a orchestrei “I Diamanti”. Dupa “Musica all’italiana”, albumul de debut scos pe piață în anul 2008, a urmat albumul “Sule alli della… musica” în anul 2009.

O altă parte a vieții sale, de care se mândrește este cariera profesională care a luat avânt din momentul în care s-a asociat cu un italian pentru a înființa o firmă.”Din anul 2008 am inceput colaborarea cu o agentie imobiliare si pot spune din “joaca” mi-am dat seama cat de mult mi se potriveau negocierile. Intre timp avand de-a face cu bancile, au fost propriu directorii acestora cu propunerea de a studia in domeniul financiar asigurativ. A fost obositor sa invat si sa deslusesc legile  in finanta, mi-a fost greu si sa ma lovesc de prejudecati pentru faptul ca eram romanca, dar pana la urma am reusit. Cred ca in acest moment de criza mondiala cel mai bun medicament este optimismul si ambitia. Nu trebuie sa permitem nimanui sa ne opreasca imaginatia sau vointa. Sunt o persoana care a intampinat multe dificultati si in plan profesional si in cel personal; de fiecare data m-am lasat judecata de altii, dar eu stiu perfect ca tot ce am realizat poarta un singur nume: determinare.”

Daniel Barsan