Zaharia Georgiana Andreea are 29 ani si este din Iasi. A studiat la liceul Economic profil drept-administrativ, a continuat cu facultatea de Economie si Administrarea Afacerilor tot in Iasi, specializarea Management. A urmat diverse cursuri de specializare si traininguri ca Manager de Proiecte Europene, Inspector resurse umane,Comunicare si negociere in afaceri:

Am avut ocazia de a lucra pentru o mare companie de avocati si un institut bancar ceea ce mi a dat oportunitatea de a-mi imbogati cunostintele acumulate in specializarea mea. In momentul de fata sunt Administrator delegat al  Agentiei de Asistenza Familiara Angelica si fondatorul Asociatiei culturala-turistica-asistentiala Assistenta Angelica si a Clubului Intreprinzatorilor Autonomi Romani.”

Am decis sa vin in Italia pentru prima data in 2002 pentru nivelul de civilizatie, pentru cultura frumoasa acestei tari, si bineinteles datorita conditiilor economice mult mai favorabile decat  de la noi in tara. Cred ca avem multe de invatat  si sper  ca  intr o zi vom ajunge la un nivel de civilizatie si economie cel putin la fel ca cel al Italiei.

Misiunea Clubului Intreprinzatorilor Autonomi Romani este sa sprijine intreprinzatorii romani, sa exploreze si sa decida informatii asupra oportunitatilor oferite de lumea afacerilor. Incurajeaza creativitatea si inovatia si sustine spiritul antreprenorial romanesc.

OFERA TUTUROR ROMANILOR URMATOARELE SERVICII:

Asigurari  auto /locuinte/de viata/medicale cu broker roman sau italian

Creare  cv si ajutor pentru cautarea unui  LOC DE MUNCA
ASISTENTA JURIDICA-COMERCIALA PENTRU A DESCHIDE O ACTIVITATE-FIRMA;
ASISTENTA PENTRU OBTINEREA ATESTATULUI DE RESEDINTA, REINTREGIREA FAMILIEI,

CURSURI DE RECALIFICARE IN DOMENIILE: ASISTENTA FAMILIARA, COAFURA, FRIZERIE, MANICHIURA PEDICHIURA, INSTALATOR,

ASISTENTA LEGALA CU AVOCATI ROMANI SI ITALIENI: (PENTRU DIVORTURI, ACCIDENTE, LITIGII DE MUNCA, ETC., PROCESE PENALE, CIVILE, COMERCIALE, ETC.) IMPORTANT!PENTRU CAZURI SOCIALE SE OFERA ASISTENTA GRATIS.

TRADUCERI : LIMBA ROMANA, LIMBA MOLDOVENEASCA, FRANCEZA, ENGLEZA, SPANIOLA

ASISTENTA PENTRU IMPRUMUTURI DE NEVOI PERSONALE SI PENTRU LOCUINTE (IN ROMANIA SI ITALIA)

ASISTENTA SANITARA CU MEDIC ROMAN SI ASISTENTI MEDICALI ROMANI

Baby sitter –Mother help – pentru ajutor de luat copii de la scoala

Pentru informatii va stam la dispozitie si va rugam sa sunati la 33 83 50 13 99

 

Care sunt realizările si satisfacțiile pe care le-ați trăit de cand sunteți în Bologna?

Consider ca ceea mai mare realizare  si satisfactie a mea este familia mea si respectiv fiica mea care este sursa mea de inspiratie care imi da putere si forte noi Viata mea este construita in jurul ei .

Care sunt problemele cu care v-ați confruntat?

Lipsa informatiei ,rasismul este o mare problema , nu se accepta idea de globalizare ….. românii au fost  marginalizați, considerați delincvenți, cerșetori, țigani…Acum dupa 10 ani imi dau seama ca s-au facut progrese in acest sens, dar nu putem vorbi ca suntem ca in America unde toti sunt tratati la fel, indiferent de natiunea din care provine. O alta problema o reprezinta  recomandarile care sunt in aceasta tara  „un must”: fara recomandari nu prea poti ajunge nici pana la coltul strazii. Aici totul se rezolva cu recomandari ceea ce nu duce la progres, ci mai degraba la un mare esec daca acea persoana nu se identifica a fi persoana potrivita.

Ce proiecte de viitor personale aveţi?

Eu cred foarte mult  in spiritul antreprenorial romanesc.  Imi doresc  mult sa dezvolt proiectul Asociatiei si al Clubului Romanilor Intreprinzatori in care sa putem numara cati mai multi romani intreprinzatori, sa ne unim toti romanii din regiunea Emilia Romagna.

Multi au multe idei, dar nu stiu cum sa le transcrie pe hartie si sa le puna in practica. Cand vrei si poti, chiar si cele mai indraznete vise pot deveni realitate.

Educatia este puterea de a gandi clar ,inseamna comunicare eficienta ,informatie si inovatie, este cheia succesului.

Misiunea Clubului si al asociatiei culturala-turistica si asistentiala  este sa sprijine cetatenii asociati romani-italieni sa exploreze si , sa decida informatii asupra oportunitatilor oferite  astazi. Se va reusi acest lucru, oferind membrilor beneficii cu valoare adaugata, asigurand accesul la cunoastere si creand premizele schimbului de experiente. Incurajand creativitatea,  inovatia si sustinand spiritul antreprenorial romanesc impreuna eu cred ca se poate schimba viata comunitatii romanesti .

Trebuie sa invatam sa consumam servicii efectuate de romani,produse romanesti,made in Romania doar in felul acesta ne putem ajuta pe noi insine, si tara noasta.

Un alt avantaj oferit de acest club sunt relatiile de parteneriat pe care le puteti stabili cu ceilalti membrii ai clubului. Programul de Networking va ajuta sa va gasiti mai usor partenerii de afaceri – clienti, furnizori – sa stabiliti relatii cu parteneri din alte zone ale tarii, sa purtati discutii si sa impartasiti experiente. De asemenea, puteti beneficia de reduceri, pe baza cardului.

Vă gândiți să vă stabiliţi în Bologna/ Italia sau vă gândiți să vă întoarceți în România?

Noi suntem stabiliti aici, iar in momentul de fata nu ne gandim sa mergem in Romania, deoarece in Romania nici acum dupa 20 ani de democratie lucrurile nu sunt bine organizate, nu exista un serviciu sanitar adecvat, nu exista o infrastructura, nu exista increderea in justitie, nu exista o organizare sanatoasa ,este totul incert.

Ce mesaj ați dori să adresați comunității românești din Bologna?

Mi-aș dori să fim mai uniti, mai buni, mai competitivi ! Nu trebuie sa permitem nimanui sa ne opreasca imaginatia sau vointa.

Sa credem mai mult in noi si sa ne asociem in diverse forme, deoarece unde este doar un individ nu avem putere, dar unde sunt mai multi puterea creste, iar informatia are o putere mai mare si nu se mai pierde.

Ar trebui sa fim toti mai determinati sa ne iubim mai mult tara noastra si sa o promovam nu sa o defaimam cum mi se intampla de multe ori sa aud; si asa e o tara distrusa, dar noi o putem face sa fie mai frumoasa , mai atragatoare si sa incercam toti sa facem ceva pentru aceasta tara in care ne-am nascut.

Daniel Barsan