magda Ma numesc Magda Niculae, am 28 de ani si sunt din Voinesti, o frumoasa comuna aflata la 30km de orasul Targoviste, judet Dambovita. Am studiat la Liceul din Voinesti profilul Contabilitate -Servicii apoi am continuat cu Facultatea de Economie in cadrul Universitatii Hyperion din Bucuresti profilul Contabilitate si Informatca de Gestiune.

In campul muncii am intrat de la varsta de 19 ani,inca din timpul facultatii si am inceput ca Agent Vanzarii Vodafone si Cosmote,dupa ce am finalizat studiile economica din cadrul facultatii m-am angajat in domeniul pe care l-am studiat si am inceput cariera de Contabil unde am avut posibilitatea sa invat multe lucruri importante in ceea ce priveste gestiunea unei firme si unde am avut ca indrumator pe domnul expert contabil Valeriu Bucurescu. In paralel cu serviciul desfasuram si activitati independente printre care si Agent de Asigurari.Ultimul loc de munca pe care l-am avut inainte sa vin in Italia a fost la Staleybet-companie britanica de paruiri sportive unde am lucrat ca Opertaor Calculator.

Am venit in Italia deoarece aici aveam o parte din familia mea, si anume nepoata mea Paula cu care am o relatie mai speciala pentru ca diferenta de varsta dintre noi este de doar 3 ani, dar si sora mea. Am sosit aici impreuna cu logodnicul meu care intre timp ne-am casatorit aici si ne-am format ca familie, momentan decat cu doi membri. Sunt in Italia-Bologna de 3 ani,timp in care am incercat sa ma integrez cat de bine am putut si unde am acceptat toate oportunitatile de lucru care mi-au fost oferite.

In italia am inceput lucrul ca ingrijitor batrani,asta pana cand am inceput sa vorbesc limba italiana, ca mai apoi Agent vanzari Vodafone si inainte sa incep activitatea mea independenta ca Broker de Asigurari am lucrat ca si Consultant la Master Group Bologna, o companie financiara care se ocupa cu incasarea creditelor de la clientii bancilor care nu-si onoreaza contractul.

Despre Italia stiam foarte multe lucruri din punct de vedere istoric si cultural deoarece Italia este un reper important in istorie,incepand de la romani si pana in zilele noastre.Din alte perspective nu stiam mai nimic despre Italia,nu cunoasteam modul de viata si felul in care iti poti duce viata aici,am invatat toate aceste lucruri si acum am o alta viziune despre Italia deoarece traiesc viata de zi cu zi aici.

Intre Romania si Italia cea mai mare asemanare este ospitalitatea oamenilor din aceste doua tari, iar ca deosebire eu gasesc faptul ca in Italia exista respect fata de oameni si fata de viata in sine lucru care in Romania exista dar il gasesti foarte rar s-au se poate cumpara.

Transilvania Broker AsigurariDe cand sunt in Italia am acceptat toate ofertele de lucru pe care le-am primit dar m-am gandit cum pot face sa incep o activitate independenta si cu o investitie minima. Asa mi-a venit ideea de a incepe colaborarea cu un Broker de Asigurari roman pentru a putea incheia polite de asigurari pentru masinile inscrise pe Romania dar aflate in Italia, lucru pe care l-am realizat iar acum reprezint Transilvania Broker de Asigurari la Bologna din data de 21 Ianuarie 2014, un broker care ofera serviciile 12 companii de asigurare in acelasi timp, si anume: -Allianz Tiriac;-Asirom;-Euroi;-CertAsigurari;Groupama Asigurari;-Carpatica Asig;-Generali Asigurari;-Omniasig;-Astra Asigurari&Uniqa;-Credit Europe Asigurari;-City Insurance;-Gothaer Asigurari. Pe data de 17 Februarie 2014 Transilvania Broker a inceput colaborarea cu Saving Italia, care ofera servicii de traduceri legalizate ale documentelor si asistenta juridica, al carui birou se afla langa Consulatul roman de la Bologna, adresa:Via Guelfa 7/A,Bologna,Italia.

Impreuna cu Pais Ana Maria si Luigi Giordano am infiintat si o Asociatie Italiana-Romana care a luat nastere din dorinta noastra de a ajuta familiile de romani aflati in Italia, Bologna dar si familiile italiene. Asociatia noastra isi doreste sa primeasca si sa inscrie cat mai multi membrii deoarece astfel putem ajuta cat mai multe persoane prin oferirea serviciilor noastre.Asociatia se numeste :’’Uniunea Italia Romana Onlus’’ cu sediul in Via Guelfa 7/A,Bologna,C.F. 91366330370, Numar registru:2186. Ne puteti vizita si la adresa web: http://www.unironlus.it/ , iar in cadrul acestei Asociatii detin functia de Secretar.

De cand sunt la Bologna m-am casatorit si mi-am realizat propria familie impreuna cu persoana iubita, am invatat sa pretuiesc fiecare moment din viata, fie el fericit s-au mai putin fericit, am un mai mare respect pentru oameni si pentru viata in sine.

De cand am venit in Italia cea mai mare problema cu care m-am confruntat a fost faptul ca nu cunoasteam limba si cum eu sunt o persoana perfectionista nu am vorbit italiana pana cand nu am studiat foarte bine si pana cand nu am fost sigura de ceea ce spun. Mai exista un lucru care din punctul meu de vedere este o problema si anume faptul ca italienii nu recunosc in totalitate diplomele romanilor de studii, diplome care se numesc europene si internationale.

Pentru viitor imi dorec ca Transilvania Broker sa fie cat mai cunoscut si sa pot colabora cu cat mai multe asociatii sau persoane care desfasoara activitati de servicii si doresc o colaborare cu un broker de asigurari.

Pe plan personal imi doresc sa am sanatate si imi mai doresc sa mi se mareasca familia cu un membru sau doi.

Comunitatilor de romani de la Bologna le doresc multa sanatate,fericire,multe realizari si pentru asigurarea masinilor ii rog sa ma contacteze pentru o oferta detaliata care cuprinde 12 companii de asigurari romanesti.

Date contact: Magda Niculae        Italia,Bologna

Nr. telefon:3291184717    e-mail:magda_niculae@yahoo.com

facebook:Asigurari Romania Italia

Web: http://www.unironlus.it/

 

Daniel Barsan