Sâmbătă, 23 mai, ore 21, intr-o colaborare de exceptie, Asociatia românească Betania alături de asociația Bianco e Nero si Tokititles,  au oferit publicului italo-românesc momente emoționante. Comedia românescă, Nuntă in Basarabia, a fost delicul serii, iar grupul de dansuri, Dor românesc, al asociației, a dat culoare si ritmul aprecierilor și discuțiilor pe marginea filmului. Se vorbește de integrarea țiganilor, atât in Romania cât și în Italia. De multe ori sunt doar elemen…tele unor dispute politice, si nimic mai mult! Noi, Asociația Betania, o propunem în concret, prin acțiuni menite să deschidă taberele spre un dialog și cunoștere reciprocă. Prezența la acest eveniment al unei trupe muzicale, de tigani români, a fost un prim pas. Nu există schimbare dacă nu te implici, de aceea dorim să transmitem un mesaj, vouă dragi români din Bologna:
Veniți alături de noi, pentru ca din puținul fiecăruia să reușim promovarea elementelor etnice de care nu ar trebui să ne fie rușine. Din varii motive nu doriți să veniți alături de noi, foarte bine, dar faceți ceva, acționați, creați alte asociații, implicați-vă!
O comunitate este formată nu din simpli indivizi ci dintr-o rețea de indivizi care  relaționează unul cu celălalt.
Ați făcut   730? Ați făcut declarația de venit? Dacă nu, atunci mai puteți să ne susțineți, din puținul tău se pot face lucruri deosebite.

Vasile Șimon-freelance

safe_image