Grupul Millennium va susține pe data de 29 iulie, la Bologna, un concert de muzică corală.Programul spectacolului conține piese din repertoriul muzicii religioase românești (Iubi-Te-Voi, Doamne  –  N.Lungu) prelucrări folclorice( Doruleț, dorulețule! – I.D.Chirescudar)dar și din repertoriul internațional(Sărbătoare andaluză – A.Papin).

Scurtă geneză a grupului. Sub conducerea maestrului Alexandru-Chirilă Stanciu, lua naștere în urmă cu zece ani, la Slatina,un  grup coral cu denumirea, Millennium. Momentan are 50 de membri, majoritatea fiind cadre didactice de la diferite şcoli şi licee din municipiul Slatina. Activitatea de început şi-a desfăşurat-o   sub egida Consiliului Local Municipal Slatina până în anul 2005. De la acea dată el aparţine Asociaţiei Cultural-Corale cu acelaşi nume din municipiul Slatina.

De la înfiinţare şi până astăzi corul a susţinut peste 150 de concerte.

Anul acesta, 2012 a reprezentat pentru cor o noua experienţă. El a participat pentru prima data şi la un Festival Coral Internaţional în afara României. Este vorba despre Festivalul Coral Internaţional de la Sparta-Grecia.Tot anul acesta pe finalul lunii iulie,între 27 și 29 ,grupul se va afla în Italia pentru a participa la Festivalul Coral International de la Montecatini Terme.

4° FESTIVAL INTERNAZIONALE DEI CORI E DELLE ORCHESTRE  MONTECATINI TERME este un punct cardine pe harta muzicii corale. Festivalul de anul acesta cuprinde nu mai puțin de 19 grupuri  provenind din 13 țări cu bogată tradiție corală.

Via del Cestello,25, în cadrul bisericii Del Crocifisso, asociația de voluntariat Betania Onlus sub patronajul Consulatului general al României la Bologna are deosebita plăcere de-a vă invita la un concert susținut de grupul Millennium.

 Spectacolul va avea loc începând cu ora 12:00.

De ce se găsește Bologna pe agenda coralei ?Răspunsul îl vom afla dumincă, când sunteți așteptați la concert, împreună cu prietenii și cunoștințele!

Intrarea este liberă!

 vasile șimon