Redacția

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

      DESPRE NOI

 

    Suntem un grup de persoane care dorește să vă descrie aspecte din viața cotidiană a românilor din Bologna. Facem acest lucru prezentând: evenimente de actualitate, interviuri realizate cu motto-ul ”Românii (din Bologna) se prezintă…” și anunțăm la secțiunea Evenimente viitoarele activități, cum ar fi: întâlniri, conferințe, dezbateri, spectacole, etc.

”Informația reprezintă cea mai importantă resursă pe baza căreia se iau deciziile într-o societate democratică. Dreptul la informaţie este nu numai posibilitatea de a recepta informaţia, dar şi dreptul de a pretinde o informaţie de calitate, conformă cu criteriile adevărului. ”  Noi sperăm să fim la înălțimea așteptărilor dvs în prezentarea evenimentelor, încercând să dăm o nuanță pozitivă și constructivă a implicării românilor în diferitele activități care au loc aici în Bologna și în regiunea Emilia-Romagna.

Acest proiect este bazat pe voluntariat și are ca scop ideea  de a ne cunoaște mai bine între noi, de a crea o rețea a comunității românești pentru a fi mai uniți. Avem nevoie să fim uniți, atât cultural cât și spiritual, pentru a crește împreună ca și comunitate. Să arătăm părțile pozitive ale acestei națiuni: să prezentăm Italiei cultura și tradițiile poporului român. Să ne apropiem de poporul italian pentru o mai bună integrare în viața societății din Bologna.

Trebuie să ne facem simțită prezența în Bologna ca și comunitate prin participarea cât mai numeroasă la activitățile culturale organizate de asociații și instituții. Să fim uniți, dar nu numai în momentele festive. În acest mod vrem să demonstrăm autorităților italiene că suntem o forță și avem un cuvânt de spus, că nu plătim numai taxele, dar dorim să participăm și în luarea deciziilor în ceea ce ne privește. Vrem să colaborăm cu autoritățile locale italiane și românești pentru o mai bună integrare a comunității române în Italia.

Nu suntem singuri în Bologna: avem Consulatul, Bisericile Românești, Asociațiile Românești, români care lucrează în diferite domenii și care pot să acorde sprijin real comunității. Important e să ne unim forțele, să ne cunoaștem reciproc și să facem ceva concret pentru noi, pentru copii noștri, pentru un viitor mai bun!

 [/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]